Триста тисяч курсів: МОЗ закупить пігулки проти COVID-19

Триста тисяч курсів: МОЗ закупить пігулки проти COVID-19

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я підписало угоду про закупівлю препарату "Молнупіравір", який використовується для лікування COVID-19.

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

"Молнупіравір - це пігулки, тому він не має особливих вимог зберігання і його зручно приймати. Ми плануємо закупити 300 тисяч курсів молнупіравіру та застосовувати його для лікування COVID-19 у перші дні захворювання, щоб запобігти тяжкому перебігу хвороби", - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

У МОЗ уточнили, що молнупіравір блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Це має запобігти розмноженню вірусу та знизити ризик тяжкого перебігу хвороби.

Читайте також: Україна закупить у Pfizer 300 тисяч курсів інноваційних ліків для хворих з COVID-19

За словами Ляшка, Велика Британія, США, ЄС уже зареєстрували цей препарат для використання, зокрема для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявляв, що Україна домовилася про придбання коштом держбюджету 600 тисяч курсів лікувальних препаратів проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-