Україна закупить у Pfizer 300 тисяч курсів інноваційних ліків для хворих з COVID-19

Україна закупить у Pfizer 300 тисяч курсів інноваційних ліків для хворих з COVID-19

Укрінформ
Україна закупить 300 тисяч курсів лікарського засобу «Паксловід» для амбулаторного лікування хворих із коронавірусною хворобою.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу, що транслювався в Фейсбуці МОЗ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як і анонсував раніше, Україна підписала договір із компанією Pfizer про основні умови закупівлі інноваційних ліків «Паксловід» для амбулаторного лікування хворих з коронавірусною хворобою. Законтрактовано до закупівлі 300 тисяч курсів лікарського засобу. Використання цих ліків дозволить не допустити ускладнень, госпіталізації і смертей пацієнтів із COVID-19 з груп ризику», - сказав Ляшко.

Він нагадав, що у листопаді 2021 року компанія Pfizer, яка виробляє ці ліки, оголосила результати клінічних досліджень.

«При призначенні Паксловіда протягом трьох днів після появи симптомів ковіду відбувається скорочення госпіталізацій або смертельних випадків на 89 % та на 85 %, якщо лікування починати впродовж перших п'яти днів», - розповів міністр.

Як повідомлялося, раніше американська компанія Pfizer заявила, що створена її фахівцями таблетка проти коронавірусу знижує на 89% ризик смерті й госпіталізації серед вразливих дорослих пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-