Раді пропонують створити Державний інформаційний концерн - законопроєкт

Раді пропонують створити Державний інформаційний концерн - законопроєкт

Ексклюзив
Укрінформ
Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олег Дунда ініціює створення Державного інформаційного концерну, який буде замовником національного інформаційного продукту.

Про це йдеться у законопроєкті №6430 "Про Державний інформаційний концерн телебачення і радіомовлення України", який є у розпорядженні Укрінформу.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт передбачає створення Державного інформаційного концерну, який "буде замовником якісного національного інформаційного продукту, щоб забезпечити потреби суспільства в отриманні як розважальних, так і інформаційних українських програм".

Як розповів у коментарі Укрінформу Олег Дунда, на базі інформаційного концерну пропонується створити Національну експертну раду, яка висуватиме вимоги до національного контенту. До складу експертної ради входитимуть заслужені діячі культури й мистецтва України. Вони висуватимуть вимоги до національного контенту. При цьому держава не буде виробником інформаційного контенту, а лише замовником.

"Це можуть бути художні фільми, серіали, документальні фільми, ток-шоу, новини - будь-що. Відповідно, цей контент буде розповсюджуватися приватними телеканалами. Пропонується, що 25% їхнього контенту має займати національний контент, який вироблений на замовлення Державного інформаційного концерну", - зазначив депутат.

Очікується, що ухвалення цього законопроєкту захистить інформаційний простір України, популяризує український національний контент як всередині країни, так і за її межами, допоможе розвитку сучасного мистецтва та культури та дасть можливість реалізації талановитим митцям і творчій молоді.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, проєкт зареєстровано 15 грудня. Наразі його передано на розгляд керівництва парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-