Ткаченко прокоментував чергову спробу РФ привласнити історію Київської Русі

Ткаченко прокоментував чергову спробу РФ привласнити історію Київської Русі

Укрінформ
Дати говорять самі за себе, наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у відповідь на чергову спробу Росії привласнити історію Київської Русі.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі, коментуючи твіт офіційного акаунту РФ, який пов’язав церкву Святого Георгія в Києві, зведену Ярославом Мудрим, зі Святим Георгієм, покровителем Москви,

"Чергова спроба кремлівських літописців подовжити історію Московії за рахунок Київської Русі. Тепер це "дивовижний" твіт офіційного акаунту Росії у Твіттері, який пов’язує церкву Святого Георгія в Києві, яку спорудив Ярослав Мудрий, зі Святим Георгієм, що є покровителем Москви", - зауважив Ткаченко.

Міністр пояснив "історикам" Путіна: "Ім’я Святого Георгія шанувати у світі почали вже з IV сторіччя нашої ери. Десь століття потому (і це за найскромнішими підрахунками) на мапі світу з‘явився напис "Київ". Після цього минуло більше ніж 600 років, як на мапі світу з’явилося таке собі село Кучково – по прізвищу боярина Кучки, який там мешкав. На біду Кучки приїхав до нього князь Юрій Долгорукий. І стратив боярина без суду та слідства, а землі його віджав. Так розпочалася історія Москви. Було це у 1147 році".

Ткаченко нагадав, що на той час столиці України було вже 665 років, а з часу побудови церкви Святого Георгія в Києві минуло майже сторіччя.

"І лише в часи Дмитра Донського в XIV сторіччі Святого Георгія почали шанувати у Московії. На прапорі Москви Георгій Переможець взагалі з’явився у 1995 році. Тому, як би не намагалися кремлівські Твіттер-літописці переписати історію, дати говорять самі за себе", - підкреслив Ткаченко.

Нагадаємо, у жовтні в Укрінформі відбувся круглий стіл, присвячений невивченим урокам історії та викликам для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-