У НАЗК знають, які системи зроблять з олігархів «просто великий бізнес»

У НАЗК знають, які системи зроблять з олігархів «просто великий бізнес»

Укрінформ
Подолати корупцію можливо за умови перебудови процесів і встановленню рівних правил для всіх, а ухвалення Антикорупційної стратегії змінить країну за п’ять років.

Таку думку висловив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков на конференції “Сім років антикорупційної реформи”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Рівні правила для всіх автоматично зроблять корупціонера чесним чиновником, і системи, які не дають змоги поєднувати корупційні практики з публічною службою, автоматично зроблять осіб, яких ми називаємо олігархами, просто європейським великим бізнесом. Перебудова процесів і рівні правила для всіх”, - сказав Новіков.

Для цього, за його словами, є десятиліттями випробуваний іншими країнами інструмент - Антикорупційна стратегія.

“Вчора США затвердили Антикорупційну стратегію, яку вони розробляли лише трохи більше ніж пів року. Уряд України - а НАЗК була провайдером цього процесу - вже понад рік як розробив Антикорупційну стратегію. І вже понад рік парламент не спроможний її прийняти. Прийняття Антикорупційної стратегії - і через п’ять років ми побачимо зовсім іншу Україну”, - переконаний голова НАЗК.

Конференція “Сім років антикорупційної реформи” проходить у Києві. Її учасники обговорюють досягнення реформи в Україні, діджитал-інструменти у боротьбі з корупцією, поточні та майбутні виклики.

До участі у заході запрошені вищі посадові особи держави, міжнародні партнери, судді.

9 грудня з ініціативи Організації Об’єднаних Націй відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-