Британія допоможе Україні у протидії нелегальній міграції

Британія допоможе Україні у протидії нелегальній міграції

Укрінформ
Велика Британія підтвердила готовність надавати допомогу Міністерству внутрішніх справ України у протидії нелегальній міграції.

Як передає Укрінформ із посиланням на МВС, про це заявила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян за результатами засідання напрямку "Безпека й оборона" Діалогу стратегічного партнерства між Україною та Великою Британією.

"Ми усвідомлюємо відповідальність, що покладена на уряд України та підрозділи системи МВС - коли Європу шантажують штучно створеною міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні. Наша робота націлена на захист та безпеку зовнішніх рубежів ЄС", - зазначила Акопян.

Вона розповіла британським колегам про заходи, яких вживає МВС для усунення нових гібридних загроз національній безпеці, та про шляхи посилення українсько-білоруської ділянки державного кордону. В тому числі про розбудову інтелектуального кордону та залучення міжнародних партнерів.

"Наразі ситуація на кордоні з Республікою Білорусь повністю контрольована, проте ми розуміємо, що існує можливість загострення, якщо потоки нелегальних мігрантів будуть перенаправлені та почнуть прориватися через українські рубежі. Тож на часі об’єднати зусилля і спільно протидіяти цим викликам. Британська сторона підтвердила готовність допомагати МВС України у питаннях зміцнення кордонів та протидії нелегальній міграції", - наголосила Акопян.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що парламентарії Великої Британії готові спільно з Україною працювати над стримуванням Росії від подальшої агресії.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-