В Україні презентували дитячу книжку з медіаграмотності

В Україні презентували дитячу книжку з медіаграмотності

Фото
Укрінформ
Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики презентував дитячу книжку з медіаграмотності «Ніта. Ховайтесь, фейки світу».

Презентація книги відбулася у Хабі "Освіторія", повідомляє кореспондент Укрінформу.

МКІП презентувало дитячу книжку з медіаграмотності / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

"Медіаграмотність для Міністерства культури та інформаційної політики є одним з пріоритетів, як напрямок, що прямо впливає і на критичне мислення, і на інформаційну безпеку з точки зору сприйняття інформації, вміння розрізняти фейки. Це ті навички, які, ми переконані, потрібно буде вибудовувати та розвивати змалечку. Тому коли проєкт планувався, ми одразу дивилися на те, які дії для різних вікових груп будуть робитися. І дитяча книга для дітей була одним з заходів, який був спланований та анонсований міністерством, і як було сказано, реалізовано через мистецький конкурс", - сказав заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко.

Він висловив сподівання, що ця книга буде додатковим внеском до теми медіаграмотності, боротьби з дезінформацією, розвитку критичного мислення.

Керівник видавництва Bookchef Катерина Дем’янчук зазначила, що будь-яка книга метою якої є чогось навчити дітей, вимагає залучення дорослих. За її словами, дорослі мають сісти з дитиною і пропрацювати все, що написано в книзі, розібрати кілька фейків, щоб дитина виробила своє вміння критично мислити і критично оцінювати інформацію.

"Залучення дорослих є конче необхідне. На жаль, зараз дуже часто спостерігається, коли дорослі не хочуть приділяти багато часу своїм дітям, вони завантажені на роботі, вони думають, де б заробити грошей, щоб забезпечити першочергові потреби, а от такі проблеми вони вважають другорядними. Але вони не є другорядними, вони є теж першочерговими", - додала Дем'янчук.

Книга розрахована на дітей віком 5-10 років. Її тираж - 4000 примірників.

Як повідомлялося, в Україні 25-29 жовтня пройшов Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-