Українці згенерували вже понад 11 мільйонів COVID-сертифікатів - МОЗ

Українці згенерували вже понад 11 мільйонів COVID-сертифікатів - МОЗ

Укрінформ
В Україні вже згенеровано понад 11 мільйонів COVID-сертифікатів з вакцинації.

Про це сказала заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні згенеровано понад 11 млн COVID-сертифікатів по вакцинації, 330 тис. - по одужанню, а також понад 2200 - по ПЛР-тестах у режимі бета- тестування", - сказала Карчевич.

Вона зазначила, що для полегшення роботи лікарів, які вносять медичні записи до електронної системи охорони здоров'я, МОЗ закупив нову техніку. За її словами, сукупно від початку вакцинальної кампанії вже передано майже 600 ноутбуків та оптичних мишок медзакладам.

Читайте також: Пункти підтримки «Дії» орієнтовані лише на допомогу з COVID-сертифікатами – Мінцифри

Карчевич нагадала, що з 6 грудня були змінені терміни дії жовтого COVID-сертифіката - тепер замість 120 днів він буде валідним лише протягом 30 днів.

"Тож надалі, щоб користуватися цифровим документом, людина має завершити курс імунізації і зробити друге щеплення. Потім завантажити зелений сертифікат, він, на відміну від попереднього, чинний протягом року, і є підставою для вільного пересування на всіх рівнях епіднебезпеки", - уточнила вона.

Карчевич також нагадала мінімально можливі інтервали для вакцин: Pfizer-BioNTech - 21 день, Moderna - 28 днів, CoronaVac -14 днів, AstraZeneca - 28 днів.

Читайте також: В аеропорту «Бориспіль» правоохоронці виявили 17 підроблених COVID-сертифікатів

Заступниця міністра додала, що за минулу добу 188 758 людей було вакциновано проти коронавірусної хвороби, з них перше щеплення отримали 73 097 осіб, завершили курс вакцинації - 115 661 людина.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні виявили 8 655 випадків зараження коронавірусом. За весь час пандемії в Україні захворіло 3 510 610 осіб, одужало – 3 082 619 осіб, летальних випадків – 88 986.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-