Із дезінформацію треба боротися позитивними комунікаційними стратегіями — посол ФРН

Із дезінформацію треба боротися позитивними комунікаційними стратегіями — посол ФРН

Укрінформ
Із дезінформацію і фейк-новинами треба боротися, створюючи власні позитивні стратегії комунікації.

Таку думку висловила посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен під час Міжнародного форуму Kyiv StratCom Forum, передає кореспондент Укрінформу.

Так, говорячи про методи і приклади активної дезінформації і розповсюдження фейковин новин, зокрема, Росією, посол зазначила: “Ми повинні самі створити свої позитивні стратегії комунікації... Ми вважаємо, що ми повинні розповсюджувати прозору, правдиву інформацію, яка базується на фактах, і створювати такий наратив, що спільна Європа є потужною структурою, - що суперечить тому, що росіяни намагаються нам нав’язати”.

За її словами, саме завдяки використанню правдивої інформації можна чітко визначити, що саме є дезінформацією та фейк-новинами.

“Ми не хотіли би протидіяти дезінформації за допомоги іншої дезінформації. Ми не будемо долучатися до таких інструментів, як пропаганда... Нам треба збільшити рівень обізнаності про те, як поширюється дезінформація, тобто це робота з медіаграмотністю”, - переконана Фельдгузен. Саме для цього, за її словами, необхідно підтримувати незалежні ЗМІ, які долучаються до зусиль із медіаграмотності.

Посол також підкреслила важливість розвитку систем стратегічних комунікацій та інструментів боротьби з дезінформацією: “Міністерство зовнішніх справ Німеччини і Федеральний уряд Німеччини справді вірять, що протидія дезінформації і пропаганді найкраще спрацьовує шляхом чіткого функціювання системи стратегічних комунікацій, яка базується на дуже потужній мережі та інструментах протидії, які є в наявності в країн-членів НАТО”.

При цьому вона додала, що з початку агресії Росії проти України почали створювати підрозділи, які безпосередньо опікуються питаннями протидії дезінформації з боку Росії і напрацьовують необхідні матеріали для того, щоб використовували їх і у дипломатичній роботі.

Посол погодилась, що проведення дискусії з питань інформаційної безпеки і протидії дезінформації наразі є дуже вчасним.

“Ми бачимо, що з 2014 року Росія веде гібридну війну, використовує дезінформацію і неправдиві наративи, і ми всі маємо вчитися краще з цим боротися. Я не думаю, що є якийсь ідеальний спосіб боротьби, але обмін досвідом і спільна з партнерами боротьба — це, напевно, найкраще, що ми можемо зробити”, - сказала Фельдгузен.

Водночас посол відмітила, що в Україні Німеччина підтримує багато різних проєктів, у тому числі, співпрацює з громадянським суспільством над тими питаннями, де важливе критичне мислення і розуміння того, як працює дезінформація. “Також ми підтримуємо просвіту дітей, щоб їх захищати від цих речей”, - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці 7-8 грудня проходить міжнародний форум Kyiv Stratcom Forum 2021, метою якого є обмін та вдосконалення підходів до стратегічних комунікацій та формування стійкості на державному рівні в Україні та країнах-партнерах з НАТО у Східній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-