Україні важливо мати позитивні наративи для ефективної протидії фейкам – Ткаченко

Україні важливо мати позитивні наративи для ефективної протидії фейкам – Ткаченко

Укрінформ
Україні важливо мати свої позитивні наративи, оскільки протидіяти дезінформації контрнаративами не завжди ефективно.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на Міжнародному форумі Kyiv Stratcom Forum 2021, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам важливо мати позитивні наративи, тому що протидіяти контрнаративами не завжди ефективно. Власні позитивні наративи, які ми маємо транслювати світу, і українцям, важливі так само, як і розуміння того, що таке дезінформація та як працювати з медіаграмотністю", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що новостворений Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки саме покликаний протидіяти дезінформації та фейкам з боку РФ. Центр співпрацює передусім з громадськими організаціями, що дає змогу виступати єдиним фронтом.

"Кулі вбивають фізично, інформаційні кулі вбивають ментально. Це війна, яка йде на два фронти, і розхитати Україну, посіяти паніку всередині країни... і є завданням Москви, для того щоб розбрат міг спонукати до заворушень, до хаосу", - наголосив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 7-8 грудня проходить міжнародний форум Kyiv Stratcom Forum 2021, метою якого є обмін та вдосконалення підходів до стратегічних комунікацій та формування стійкості на державному рівні в Україні та країнах-партнерах з НАТО у Східній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-