У Сербії на конкурсі дитячого малюнка учасницю записали як «громадянку ЛНР»

У Сербії на конкурсі дитячого малюнка учасницю записали як «громадянку ЛНР»

Укрінформ
Посольство України висловило обурення тим, що в сербському краї Опово під час міжнародного онлайн-конкурсу дитячого малюнка «Чарівний світ казки» дівчинку з Луганщини означили як «громадянку «ЛНР».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці посольства.

Посольство України в Серії отримало інформацію газети «Голос Опова» про те, що 26 листопада 2021 року було опубліковано результати онлайн-конкурсу дитячого малюнка «Чарівний світ казки», де конкурсантку з Луганської області означили як «громадянку ЛНР».

У цьому зв'язку українське посольство висловило різкий протест щодо того, що неповнолітні діти, які перебувають на території тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, названі представниками терористичної «ЛНР», незважаючи на те, що Сербія визнає територіальну цілісність України.

Як нагадали в посольстві, згадка терористичної "ЛНР" як "держави" - це заклик до порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

«У цьому контексті українська сторона нагадує, що будь-яка співпраця органів державної влади, недержавних структур або окремих громадян Республіки Сербія з терористичними організаціями «ДНР» та «ЛНР» є прямим порушенням українського законодавства, і тягне за собою відповідні правові наслідки», - йдеться у заяві.

Посольство України закликало "припинити пропаганду терористичної організації "ЛНР", яка була заснована окупаційною адміністрацією держави-агресора Росії на тимчасово окупованій території України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-