«Є сумнівні контракти і кримінальні справи»: Резніков розповів про перевірки артскладів

«Є сумнівні контракти і кримінальні справи»: Резніков розповів про перевірки артскладів

Укрінформ
Міністерство оборони України разом з правоохоронними органами перевіряє стан реконструкції і будівництва окремих артскладів і сховищ.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"По складах. Є дві складових. Перше - це перевірка, чому так сталося (вибухи на артскладах - ред.). Цим займається ДБР і правоохоронні органи. Друге - це будівництво нових складів, або їх трансформація. Є деякі сумнівні контракти, по яких роботу зроблено незавершено. Є кримінальні справи. Ми зараз разом з правоохоронними органами перевіряємо стан виконання робіт", - розповів міністр.

При цьому він запевнив, що в будь-якому разі нові сховища для боєприпасів буде добудовано.

Як повідомлялось раніше, Міноборони ініціювало проведення реконструкцій окремих баз і складів зберігання боєприпасів з будівництвом на них спеціальних сучасних захищених сховищ. Планувалось, що перші сховища введуть в експлуатацію наприкінці 2021 року.

Будівництво відбувається з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на арсеналах Збройних Сил України.

За роки незалежності в Україні сталося понад два десятки надзвичайних ситуацій на військових складах. Пожежі та вибухи завдали збитків на мільярди гривень, були загиблі та поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-