Немчінов — про «1000 за вакцинацію»: Розробляємо механізм без оподатковання і впливу на субсидії

Немчінов — про «1000 за вакцинацію»: Розробляємо механізм без оподатковання і впливу на субсидії

Укрінформ
Громадяни України, які отримають 1 тисячу гривень за повний курс вакцинації, зможуть підтримати бізнес, який найбільше постраждав унаслідок карантинних обмежень. В уряді наразі працюють над механізмами, аби ці кошти не оподатковувалися та не перешкоджали нарахуванню субсидій.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

“Президент Володимир Зеленський анонсував програму підтримки бізнесу, яка також спрямована на стимулювання вакцинації населення. Весь світ пересвідчився, що високий рівень вакцинації в країні дозволяє бізнесу працювати в умовах карантинних обмежень з мінімальними ризиками. Тому це пов’язані питання – своєю вакцинацією кожен з нас дає бізнесу можливість працювати, а бізнес має можливість платити зарплати працівникам і податки державі. Виплати отримають усі повнолітні громадяни України, які мають повний курс вакцинації, незалежно від того, коли вони робили такі щеплення”, - заявив Немчінов.

За словами посадовця, за рахунок отриманих коштів люди зможуть підтримати той бізнес, який постраждав найбільше в умовах карантину, сплативши за послуги таких підприємств.

“Держава дає можливість, а люди краще знають, який театр чи музей їм до вподоби, чи в якому спортклубі займаються діти, і його треба підтримати. Ми передбачаємо, що ця тисяча гривень не буде оподатковуватися, а отримання коштів не стане перешкодою для нарахування субсидій. Наразі триває робота в цьому напрямку”, - зазначив Немчінов.

Він також пояснив, що програма буде реалізована в два етапи.

“Одразу від початку програми, - на першому етапі, - отримання коштів відбуватиметься через додаток Дія. Це - найшвидший і найпростіший спосіб. На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють”, - поінформував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Президент пояснив, що за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнесклуб, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення.

Виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після. Кошти, які влада планує виплачувати українцям, котрі пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції, братимуть із державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-