У столиці Австрії відбулася акція «Запали Свічку пам'яті»

У столиці Австрії відбулася акція «Запали Свічку пам'яті»

Фото
Укрінформ
В Архиєпископському палаці у Відні за участю працівників посольства України відбулася спільна молитва за жертвами Голодомору.

Як передає Укрінформ, про подію розповідає у Фейсбуку посольство України в Австрії.

"Посольство України в Австрії долучилося до акції "Запали Свічку пам'яті", - йдеться у повідомленні. Уточнюється, що при цьому було дотримано всіх належних карантинних вимог.

У рамках акції дипломати запалили свічку пам'яті біля пам'ятника жертвам Голодомору на території культурно-інформаційного центру України в передмісті Відня Перхтольдсдорфі.

Посол Василь Химинець узяв участь у спільній молитві, що відбулася у приміщенні Архиєпископського палацу в Відні біля меморіальної дошки в пам'ять про заснування кардиналом Інніцером організації з допомоги жертвам Голодомору в радянській Україні.

"Свого часу кардинал Інніцер доклав титанічних зусиль задля поширення правди про Голодомор як злочин радянського тоталітарного режиму проти мільйонів безвинних українців. Згадуючи мільйони невинно убієнних, з представником кардинала Шонборна д-р Ернстом Пухером - головою церковного трибуналу віденської архиєпархіі, спільно молилися священники УПЦ, УГКЦ та пастор української протестантської громади у Відні", - йдеться у повідомленні.

Після молитви присутні запалили свічки пам‘яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-