Ткаченко закликав запалити свічку пам’яті в роковини Голодомору

Ткаченко закликав запалити свічку пам’яті в роковини Голодомору

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав українців запалити свічку пам’яті в роковини Голодомору, адже без збереженої пам’яті про минуле неможливо робити висновки над помилками задля майбутнього.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Роковини Голодомору в Україні... Ми відчуваємо цей біль й сьогодні, пам’ятаючи про злочини проти нашої нації. Неважливо, пройде 100 чи 1000 років. Події 1932-1933-х років, що забрали мільйони життів, назавжди закарбовані в історії нашого народу. Бо ми вистояли! Навмисне винищення нації шляхом штучних голодів. Що цинічно приховувались. Й досі важко повірити у масштаби трагедії. Але це гірка правда”, – зазначив він.

Ткаченко додав, що разом із Президентом Володимиром Зеленським запалив свічку пам’яті. "І хотілося б звернутися до кожного: зробіть й ви це. Символічно поставте біля вікна. Щороку ми маємо продовжувати цю сумну, але водночас важливу традицію шанування пам’яті жертв Голодомору. Бо без збереженої пам’яті про минуле неможливо робити висновки над помилками задля майбутнього", – наголосив він.

Ткаченко додав, що цього року було презентовано першу чергу експозиції Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору в Україні. А у 2022-му плагується завершити другу та представити експозицію музею.

Як повідомлялося, День пам’яті жертв голодоморів відзначається щороку в четверту суботу листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-