Україна у грудні отримає 50 тисяч флаконів «Ремдесивіру» для COVID-хворих – Ляшко

Україна у грудні отримає 50 тисяч флаконів «Ремдесивіру» для COVID-хворих – Ляшко

Укрінформ
До середини грудня в Україну мають поставити 50 тисяч флаконів препарату «Ремдесивір», який застосовують при тяжкому перебігу коронавірусу.

Про це повідомив на пресконференції в Харкові міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

«Держава закупила «Ремдесивір» та віддала його у регіони. Ми побачили, що у цю хвилю значно зросло споживання «Ремдесивіру» в порівнянні з хвилею, яка була навесні. Це оперативно зобов'язало нас зробити додаткові закупівлі, зараз вони будуть проведені. По договору, який укладено, до 15 грудня очікується постачання ще 50 тисяч флаконів, які будуть розподілені на регіони», - поінформував Ляшко.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Максима Хаустова, область отримала «Ремдесивір», однак в якій кількості і чи розподілений уже препарат по лікарнях, не уточнив.

Як повідомлялося, «Ремдесивір» (торговельна назва Veklury) - розроблений компанією Gilead Sciences, Inc. Препарат дозволений МОЗ України для використання в стаціонарному лікуванні пацієнтів із коронавірусною хворобою, які входять у групи ризику.

У Харкові лікарі та пацієнти протягом жовтя-листопада повідомляли, що препарату не вистачає. Так, директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов 11 листопада розповів ЗМІ, що в лікарні не лишилося жодного флакону, але область очікує на поставку 3 тис. флаконів. Харків’яни в соціальних мережах повідомляли, що через нестачу препарату в лікарнях і зростання попиту ціна флакону зросла до 3 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-