Епідеміологиня застерігає від передчасного послаблення карантину в Україні

Епідеміологиня застерігає від передчасного послаблення карантину в Україні

Укрінформ
Послаблювати в Україні карантинні обмежувальні заходи зараз не варто.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" сказала докторка медичних наук, професорка, головна спеціалістка МОЗ за спеціальністю "Епідеміологія" Наталія Виноград, передає Укрінформ.

"Це другий рік пандемії. Люди критично втомилися від усього того, що відбувається. Вони вже неадекватно відповідають на високі загрози навіть їхньому життю. Тому зараз не можна вводити зміни до системи реагування у бік зменшення", - акцентувала Виноград.

За її словами, Україна ще перебуває на дуже високих рівнях захворюваності, госпіталізації та летальності, навіть у порівнянні з весняним підйомом, який був досить важким та інтенсивним. “Ми відпустили до школи зараз дітей, студентів до університетів. Це дуже суттєвий негатив, і, на жаль, ми за це ще довго відповідатимемо”, - зазначила вона.

Як повідомлялося, в Україні інфікувалися коронавірусом за минулу добу 15 936 осіб. Одужали - понад 24 тисяч пацієнтів, померли - 608.

Від початку вакцинальної кампанії в країні отримали одну дозу 13 млн 164 тис. 649 людей, повністю імунізовані (отримали дві дози) - 10 млн 610 тис. 359 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-