Україна планує вакцинувати 17 мільйонів людей до кінця року - меморандум із МВФ

Україна планує вакцинувати 17 мільйонів людей до кінця року - меморандум із МВФ

Укрінформ
Українська влада прагнутиме до кінця цього року забезпечити вакцинацію від COVID-19 для щонайменше 17 мільйонів громадян.

Про це йдеться в Меморандумі про економічну та фінансову політику, підписаному Україною і МВФ та оприлюдненому Фондом у середу, повідомляє Укрінформ.

«Визнаючи, що зусилля з вакцинації є ключовими для підтримки економічного відновлення, ми забезпечили достатній запас вакцин і прагнемо вакцинувати принаймні 17 мільйонів осіб до кінця 2021 року»,- зауважується в документі.

При цьому підкреслюється, що політика України «надалі зосереджуватиметься на подоланні надзвичайної ситуації в економіці та сфері охорони здоров'я, викликаної СОVID-19». Водночас, вона передбачатиме збереження макроекономічної та фінансової стабільності, зменшення вразливості та подолання ключових перешкод для приватних інвестицій.

Як повідомлялося, за даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на 24 листопада в країні налічується близько 13 мільйонів осіб, вакцинованих від COVID-19. Із них більше 10,2 мільйона людей отримали дві дози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-