На марші антивакцинаторів «засвітився» QR-код, що веде на сайт «Єдиної Росії»

На марші антивакцинаторів «засвітився» QR-код, що веде на сайт «Єдиної Росії»

Фото
Укрінформ
Учасники чергового маршу противників вакцинації від COVID-19 розмістили на плакатах QR-код, який дає перехід до вебсайту російської партії "Єдина Росія".

Як передає Укрінформ, про це рада національної безпеки і оборони повідомляє у Фейсбуці.

"Центром протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України, як повідомлялося раніше, було виявлено російську інформаційну спецоперацію, спрямовану на максимальне зменшення рівня вакцинації населення України", - зауважили в РНБО.

Зокрема в соціальних мережах та месенджерах, а також Телеграм-каналах поширюються повідомлення про начебто негативні наслідки вакцинації.

"Підтвердженням реалізації спеціальних інформаційних антивакційних заходів зі сторони Російської Федерації є проведення чергового маршу противників вакцинації від COVID-19, учасники якої на плакатах "Стоп QR-код" розмістили QR-код, який дає перехід до вебсайту російської політичної партії "Єдина Росія", - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада Служба безпеки України заблокувала деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під антивакцинаторськими гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. Зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу.

Після обшуків у будинку активіста антивакцинаторського руху Остапа Стахіва правоохоронці з’ясували, що дії групикоординували та фінансували російські куратори.

За цими фактами Стахіву та ще одному фігуранту провадження, громадянину Росії, повідомили про підозру в скоєнні злочину за ст. 109 Кримінального кодексу. Ця стаття передбачає до 10 років позбавлення волі.

18 листопада Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід Стахіву – утримання під вартою 60 днів з правом на внесення застави в розмірі 998 800 грн.

Сьогодні, 24 листопада, у Києві відбувся кількатисячний мітинг противників вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-