Посли G7: вартий довіри Суспільний мовник є одним зі стовпів демократії в Україні

Посли G7: вартий довіри Суспільний мовник є одним зі стовпів демократії в Україні

Укрінформ
Незалежні медіа, зокрема, вартий довіри та неупереджений Суспільний мовник, є ключовим стовпом сильної та стійкої демократії.

Про це заявили посли країн G7 в Україні після зустрічі із головою наглядової ради «Суспільного мовлення» Світланою Остапою та виконавчим директором Інституту масової інформації Оксаною Романюк, повідомляється на сторінці послів «групи семи» у Твіттері.

«Посли підкреслили свою позицію, що незалежні медіа, зокрема, вартий довіри та неупереджений суспільний мовник, є ключовим стовпом сильної та стійкої демократії, а також їхніх зобов'язань забезпечити їхній захист в Україні», – зазначається у повідомленні.

Також сторони обговорили проблеми, з якими стикається Суспільний мовник, зокрема, недостатнє фінансування та збереження незалежності, а також ширші виклики незалежних медіа, повідомляє ДМ Суспільного.

Видання нагадує, що голова правління Суспільного мовника Микола Чернотицький спростував заяву міністра культури Олександра Ткаченко, що мовник отримує повне фінансування. За словами Чернотицького «фінансування 2021 року на рівні 85% від передбаченого законом. Проект бюджету на 2022 - 76%».

Раніше Верховна Рада відхилила поправку до законопроєкту про держбюджет на 2022 рік про збільшення фінансування Суспільного на 526 мільйонів, щоб видатки на НСТУ відповідали закону. У проєкті держбюджету на 2022 рік на Суспільне виділили 1,8 млрд грн. Водночас відповідно до закону про Суспільне видатки на НСТУ у 2022 році мали б бути у сумі 2 394,7 млн грн.

У держбюджеті на Суспільне на 2021 рік виділили 2,2 млрд грн. Із загального фонду на Суспільне виділили 1 874 158,0 грн, з яких 400 млн були заплановані у спеціальному фонді, який наповнюється податками з лотерейного бізнесу.

Фото: stv.detector.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-