Шмигаль сказав, звідки візьмуть гроші для виплат вакцинованим від коронавірусу

Шмигаль сказав, звідки візьмуть гроші для виплат вакцинованим від коронавірусу

Доповнено
Укрінформ
Кошти, які влада планує виплачувати українцям, котрі пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції, братимуть з державного бюджету.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на брифінгу за результатами робочої поїздки до Тернопільської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це буде фонд підтримки підприємництва... Тобто, це буде загальний фонд бюджету, відповідно, ці кошти буде виділено», - сказав Шмигаль.

Він додав: «Це кошти з державного бюджету, звичайно. Це наші із вами кошти».

За його словами, гроші можна буде цільово використати на галузі, які зазнавати збитків через пандемію. Йдеться, наприклад, про креативні індустрії, кіно, театри, музеї. «Тобто, це ті індустрії, які потерпали через COVID. Абсолютна програма підтримки і людей, і креативного бізнесу. Ми розраховуємо, що ця програма буде діяти і в цьому, і в першій половині наступного року. Всі, хто вакцинувався, зможуть нею скористатися через додаток Дія», - сказав Прем’єр-міністр.

Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Прессекретар глави держави Сергій Никифоров уточнив, що виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після. Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”. За його словами, механізм виділення грошей ще проробляють, але вже зараз можна сказати, що це не готівка на руки.

Никифоров також запевнив, що процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, відрізнятиметься, але ні про кого не забудуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-