Тисячу дадуть в Україні кожному вакцинованому, але не на руки - Никифоров

Тисячу дадуть в Україні кожному вакцинованому, але не на руки - Никифоров

Укрінформ
Виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після.

Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”, повідомив прессекретар Президента Сергій Никифоров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Бачу, що потрібне деяке роз’яснення вчорашньої звістки про тисячу гривень щепленим від коронавірусу. Її отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку “Джонсон&Джонсон” чи двома - в усіх інших. До 19 грудня і після”, - зазначив речник глави держави.

Водночас він підкреслив, що називати це “тисячею за вакцинацію” - применшувати важливість і обсяг ініціативи.

“Насправді це масштабна (на кілька мільярдів гривень) програма з підтримки бізнесу. Просто гроші віддають опосередковано, через споживачів. Таким чином влада, по-перше, демонструє вдячність людям, які вирішили вакцинуватися, і заохочує тих, хто ще вагається, а, по-друге, допомагає саме тим підприємцям, які найбільше постраждали від карантинних обмежень”, - зауважив Никифоров.

За його словами, механізм виділення грошей ще проробляють, але вже зараз можна сказати, що це не готівка на руки. “Це буде певний ваучер або сертифікат, або депозит - називайте як хочете - на перелік товарів та послуг. Вичерпний список оголосимо найближчим часом, але узагальнено це культура, мандри та спорт. Тому є і третій плюс від програми - заохочення саме культурного та спортивного розвитку українців”, - пояснив прессекретар Президента.

Він також запевнив, що процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, звичайно, відрізнятиметься, але ні про кого не забудуть.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-