Фінансова піраміда: Україна передала Німеччині як докази два авто за мільйон євро

Фінансова піраміда: Україна передала Німеччині як докази два авто за мільйон євро

Фото, відео
Укрінформ
Україна вперше передала іноземним колегам докази у вигляді рухомого майна. Ідеться про елітні автомобілі Lamborghini та Rolls Royce загальною вартістю понад 1 млн євро.

Про це повідомляє у Фейсбуці Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

“Вихідними з міжнародного пункту пропуску “Бориспіль-аеропорт” в небо піднявся літак із елітними авто вартістю в понад 1 млн євро. Транспортні засоби передані Офісом Генерального прокурора компетентному органу Федеративної Республіки Німеччина на запит про надання правової допомоги у справі щодо масштабної міжнародної шахрайської схеми, пов’язаної із інвестуванням в неіснуючі фінансові продукти", - зазначила Генпрокурор.

Вона поінформувала, що за даними розслідування, цей злочин організований громадянами України, а фактично був вчинений в Німеччині, Болгарії, Сербії та в інших європейських країнах. Більшість учасників злочинної організації викриті та затримані на територіях іноземних держав та в Україні.

За словами Венедіктової, компетентні органи ФРН встановили, що Lamborghini Aventador SJV вартістю 621 тис. євро та Rolls Royce Phantom вартістю 451 тис. євро є доказами того, що вони придбані за рахунок коштів, отриманих внаслідок шахрайських дій.

“На виконання запиту німецьких колег наші правоохоронці знайшли автомобілі та забезпечили накладення арештів на них в рамках міжнародного співробітництва”, - зазначила Генпрокурор.

Вона наголосила, що це перша з часу приєднання України до багатосторонніх конвенцій у кримінально-правовій сфері, передача доказів у вигляді рухомого майна. Раніше іноземним країнам передавались вилучені з обігу речі, культурні цінності та інші докази.

"Україна послідовно розбудовує систему міжнародного співробітництва під час кримінального провадження, що дає змогу надавати правову допомогу та передавати докази до інших країн, у тому числі у справах про комп’ютерні злочини", - додала Венедіктова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-