Україна не відкриватиме вогонь проти мігрантів у разі їх натиску на кордоні - Данілов

Україна не відкриватиме вогонь проти мігрантів у разі їх натиску на кордоні - Данілов

Укрінформ
Українські правоохоронці не відкриватимуть вогонь проти мігрантів у разі їх натиску на кордон, водночас будуть вжиті всі необхідні превентивні заходи, аби ніяких провокацій не відбулося.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі програми «Право на владу» заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на питання чи відкриватиме українська сторона вогонь на ураження у випадку натиску мігрантів, яких можуть спрямувати до кордону України.

«По-перше, я можу сказати, що ми не можемо відривати вогонь на ураження, це просто категорично заборонено. Інша річ, що ми маємо зробити превентивні заходи для того, щоб це не відбулося, і ми зараз цим питанням займаємось. Але ми розуміємо, що біженці - це біженці, а натовп – це натовп, який штучно створений. Це зовсім різні речі», - зазначив Данілов.

Він також нагадав, що в українському законодавстві досі немає покарання за порушення державного кордону, окрім адміністративного штрафу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні дві великі групи мігрантів прорвалися через кордон з Білорусі до Польщі, але частину з них польським прикордонникам вдалося повернути назад на лінію кордону.

У середу, 10 листопада, в Польщі для термінових консультацій перебуває глава Ради ЄС Шарль Мішель.

Міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисному створеному міграційному тиску проти РП та ЄС.

За даними польських прикордонників, з 8 листопада в безпосередній близькості від польського кордону знаходяться до 4 тис. осіб, які прагнули потрапити на територію ЄС.

Кордон Польщі з Білоруссю нині захищають близько 13 тис. військовослужбовців з чотирьох армійських дивізій.

10 жовтня німецький депутат Нільc Шмід запропонував, щоб ЄС попросила Україну про допомогу в розміщенні мігрантів, які через Білорусь прориваються до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-