Призначення керівника САП може відбутися до кінця року – Венедіктова

Призначення керівника САП може відбутися до кінця року – Венедіктова

Відео
Укрінформ
Процес призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури є складним, але він може завершитися «з дня на день» і, напевно, до Нового року САП отримає очільника.

Про це у середу в Брюсселі за підсумками триденного візиту повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розуміючи, що цей конкурс могли заблокувати на будь-якому етапі, Комісія дуже ретельно до цього підходила. Коли має бути призначений очільник САП? Я думаю, що ми чекаємо це з дня на день… Ми робимо все для того, щоб це відбулося якомога швидше. Сподіваюся, що до Нового року ми будемо мати нового очільника САП», - сказала Венедіктова.

Вона нагадала, що конкурс з призначення керівника САП розпочався ще 4 червня 2020 року. Він був безпрецедентно складним, адже йдеться про призначення найважливішого прокурора у сфері боротьби з корупцією. Відповідно, була забезпечена прозорість цього процесу, за яким представники громадськості могли спостерігати онлайн.

«Я боюся говорити про якісь дати, що не залежать від мене. Але найбільш зацікавлена особа (в призначенні) у цій державі – це я. Тому що робота із САП - я їх всіх дуже люблю і поважаю, але це дві години мого часу кожного дня. Тому, звичайно, потрібна людина, яка забере на себе відповідальність за цей дуже важливий напрямок, буде лідером і почне реалізовувати всі напрацювання», - сказала генпрокурор.

Читайте також: Запуск Етичної ради стане запобіжником від корупції у судах – Веніславський

Як повідомлялося, у системі антикорупційних органів особливу роль відіграє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, від незалежності й фаховості керівника якої залежить ґрунтовність розслідувань НАБУ та гідне представлення звинувачення у Вищому антикорупційному суді. Попередній керівник САП Назар Холодницький оголосив про свою відставку 21 серпня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-