Вакцинація проти коронавірусу в 11 разів зменшує ризик смерті від штаму Delta - Ляшко

Вакцинація проти коронавірусу в 11 разів зменшує ризик смерті від штаму Delta - Ляшко

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявляє, що вакцинація проти коронавірусу в 11 разів зменшує ризик смерті від штаму «Дельта»

Як передає Укрінформ, про це він сказав на брифінгу в середу, 10 листопада.

"Вакцинація – це у першу чергу персональна відповідальність за своє здоров’я. Вакцинація в 11 разів зменшує ризик смертності від Delta-штаму COVID-19. Це результати дослідження Американського центру з контролю та профілактики хвороб. Ряд європейських країн вже підтверджують це дослідження на практиці. Наприклад, Велика Британія, Німеччина, Бельгія із більш ніж 65% вакцинованого населення зараз демонструють у 8-14 разів меншу летальність, ніж під час весняної хвилі. Сьогодні в Україні також 91-92% пацієнтів в лікарнях - невакциновані особи. Якби в Україні був рівень вакцинації хоча б на середньоєвропейському - ми б мали на третину менше смертей щодня", - сказав міністр.

Водночас Ляшко наголосив, що вакцинація врятувала вже 6 тисяч життів українців.

Міністр закликав тих, хто отримав першу дозу щеплення проти COVID-19, не відтерміновувати другу.

Читайте також: Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

"Ті, хто пропустив дату введення 2-ї дози, отримайте її якнайшвидше, дозвольте вакцині працювати на ваше здоров'я. Рекомендований інтервал, в який бажано зробити друге щеплення, становить для вакцини CoronaVac 14-28 днів, Pfizer - 21-28 днів, Moderna - 28 днів, AstraZeneca - 4-12 тижнів", - сказав Ляшко.

Зараз, за даними МОЗ, в Україні наявні 10 мільйонів 300 тисяч доз різних вакцин, зокрема, майже 3 мільйони доз вакцини Moderna, 800 тисяч доз вакцини AstraZeneca, 4,5 мільйони доз CoronaVac і 2 мільйони доз Comirnaty від Pfizer.

Зробити щеплення можна в пунктах щеплення або в центрах масової вакцинації. У цих центрах працюють медичні працівники закладів охорони здоров’я, які підписали відповідні угоди з Національною службою здоров’я України.

Читайте також: В Ізраїлі виявили нову мутацію штаму Delta

Наразі таких закладів 1174. З них 65 приватних та 14 фізичних осіб-підприємців. З початку вакцинальної кампанії від коронавірусу НСЗУ виплатила медзакладам 397 млн грн за проведення щеплень. Лідерами з виплат за вакцинацію від COVID-19 є місто Київ (заклади охорони здоров’я лише за проведену вакцинацію отримали понад 62 млн грн) та Дніпропетровська область (понад 37 млн грн).

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 9 листопада, в Україні виявили 23 283 нові випадки COVID-19. За добу померли 816 осіб, госпіталізовано – 5 696.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-