Довідка про протипоказання до вакцинації буде видаватися, якщо людина перехворіла на COVID-19

Довідка про протипоказання до вакцинації буде видаватися, якщо людина перехворіла на COVID-19

Укрінформ
Довідка про протипокази до вакцинації також буде видаватися, якщо людина перехворіла на COVID-19. Діяти ця довідка буде три місяці.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Тут не стільки про права, скільки про унеможливлення підробки ще цього документа. Ми його визначили, зафіксували в одну форму, він буде видаватися тільки, коли в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) з'явиться запис, що людина перехворіла на ковід. І його буде підтягувати застосунок “Дія”, щоб зручно було користуватися в електронному форматі. І цей висновок буде діяти три місяці навіть для тих, хто перехворів. Ми також будемо його “зашивати” в протипокази (для вакцинації), для того, щоб люди користувалася таким же форматом документу”, - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укріфнорм, Міністерство охорони здоров'я, затвердило форму довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам, що мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

Форма № 028-1/о заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта з урахуванням критеріїв, які визначаються відповідно до Інструкцій до застосування вакцин, рішень НТГЕІ та “Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень”.

Згідно роз'ясненню МОЗ, протипоказання до вакцинації може встановлювати сімейний або лікуючий лікар та надати відповідний висновок про абсолютне, тимчасове чи постійне протипоказання.

Серед тимчасових протипоказань - COVID-19 в анамнезі. Вакцинацію може бути відтерміновано на 3 місяці від часу перебігу COVID-19 або здійснена раніше, але не раніше ніж через 28 днів від першого дня появи симптомів або лабораторного підтвердження діагнозу COVID-19 методом ПЛР/визначення антигену вірусу SARS-CoV-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-