Справи Майдану: ексзаступнику командира «Беркута» оголосили підозру у держзраді

Справи Майдану: ексзаступнику командира «Беркута» оголосили підозру у держзраді

Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому заступнику командира спецпідрозділу «Беркут».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що колишній правоохоронець з 2016 року перебуває в розшуку за підозрою у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося насильством, вчиненому 11 грудня 2013 року з метою протидії мирним акціям протесту в Києві.

Читайте також: Розгін Майдану: екскомандиру «Беркуту» оголосили підозру в організації теракту та вбивств

Водночас у ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, будучи громадянином України та працівником правоохоронного органу, з березня по вересень 2014 року, перебуваючи на території АР Крим, вирішив надати допомогу країні-агресору та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України. З цією метою він прийняв присягу співробітника так званого «спеціального підрозділу Міністерства внутрішніх справ РФ в АР Крим – загону міліції особливого призначення «Беркут» (з квітня 2016 – загін міліції особливого призначення «Беркут» Головного управління Федеральної служби військ Національної гвардії РФ по Республіці Крим та м. Севастополю).

Загалом підозрюваному інкриміновані злочини, передбачені ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 4 ст. 41 (виконання явно злочинного наказу), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

Читайте також: Справа Майдану: суд відправив під домашній арешт екскомбата харківського «Беркуту»

Як повідомлялося, в ніч на 11 грудня 2013 року відбулась одна з переломних подій на Євромайдані. П’ять тисяч силовиків влаштували наступ на табір протесту, щоб зачистити центральні вулиці Києва. Але протестувальники дали відсіч. У зіткненнях постраждали понад сорок учасників Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-