Комітет рекомендує розширити закон про соцзахист постраждалих від COVID-19 медиків

Комітет рекомендує розширити закон про соцзахист постраждалих від COVID-19 медиків

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує парламенту ухвалити за основу та в цілому законопроєкт №6192 щодо соцзахисту постраждалих від COVID-19 медпрацівників закладів охорони здоров’я усіх форм власності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради

«Законопроєктом пропонується поширити норми Закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо страхових виплат у разі настання інвалідності чи смерті внаслідок інфікування коронавірусною хворобою COVID-19 на робочому місці, на медичних працівників приватних закладів охорони здоров’я та найманих медичних працівників фізичних осіб – підприємців, а також медиків, які працюють як самозайняті особи», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, пропонується поновити право медичних працівників приватних закладів охорони здоров’я або їх рідних, якщо вони дотепер не отримали належні страхові виплати через наявну прогалину у законодавстві.

Читайте також: Померлих від COVID-19 медиків прирівняли до військових - Рада ухвалила закон

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді включити проєкт закону до порядку денного сесії та за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу та в цілому.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіла 3 088 501 особа; одужало – 2 520 956 осіб; летальних випадків – 72 557; проведено ПЛР-тестувань – 14 876 584.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 11 406 284 людини, з них отримали одну дозу – 11 406 282 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 938 053 людини (із них дві особи отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 19 344 335 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-