Відсьогодні невакцинованих держслужбовців та освітян не пускатимуть на роботу - МОЗ

Відсьогодні невакцинованих держслужбовців та освітян не пускатимуть на роботу - МОЗ

Укрінформ
З 8 листопада нещеплені працівники, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19, будуть відсторонені від роботи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

МОЗ, згідно з наказом від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Відповідно до наказу, обов’язковим щепленням проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів та закладів освіти.

Наказ набирає чинність через місяць з дня його публікації - 8 листопада.

Працівники, які не щепились проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Читайте також: У регіонах відновили роботу моніторингові групи з подолання COVID-19

Освітяни та працівники органів влади, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16 вересня 2011 року № 595, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Читайте також: Глава МОЗ назвав єдине абсолютне протипоказання до COVID-вакцинації

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада заступник міністра - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що наказ про відсторонення від роботи невакцинованих працівників не стосується щеплених однією дозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-