Ляшко розповів про реальну зайнятість ліжок з киснем

Ляшко розповів про реальну зайнятість ліжок з киснем

Укрінформ
У п'яти медичних закладах для хворих на COVID-19 виділено ще 857 ліжок.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 5 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи великі цифри кількості випадків коронавірусу впродовж останнього календарного тижня, для лікування COVID-19 виділено ще 857 ліжок у 5 лікарнях. Минулого тижня ми додали 4755 ліжок в 41 лікарні. Всього в українських лікарнях виділено 70 127 так званих ліжок із киснем, тобто ліжок, де можна забезпечити проведення кисневої терапії, 51 598 (69%) з яких зайняті", - сказав Ляшко.

Читайте також: Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

За його словами, реальна зайнятість ліжок із киснем пацієнтами, які потребують кисневої терапії, становить 57%. Проте ситуація є нерівномірною, і у 48 COVID-лікарнях (близько 9%) ліжка з киснем зайняті на 100%, а у 233 медзакладах (близько 45%) ліжка з киснем зайняті на більш ніж 75%. У решті 55% закладів немає критичного навантаження.

Читайте також: Більшість хворих на кисні, реанімації COVID-лікарень Києва переповнені – Кличко

"Міністерство охорони здоров’я постійно тримає на контролі ситуацію щодо стану киснепостачання в кожному з регіонів. На запити обласних державних адміністрацій ми оперативно опрацьовуємо питання виділення коштів зі спеціального фонду державного бюджету за бюджетною програмою "Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками", - запевнив міністр.

Він зазначив, що у зв’язку зі стрімким погіршенням епідемічної ситуації уряд виділив додатково 107 мільйонів гривень на кисневі станції для лікарень Херсонської, Сумської, Черкаської, Одеської та Донецької областей. За словами Ляшка, ухвалені напередодні Верховною Радою зміни до закону про держбюджет дадуть змогу закупити кисневі станції ще орієнтовно для 130 лікарень другої хвилі як альтернативні джерела киснепостачання.

Читайте також: В Україні ситуацію з киснем і ліжками можна відстежити онлайн – Зеленський

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 26 488 випадків коронавірусу. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіла 3 032 951 особа, одужало 2 492 419 осіб, померло 70 842 людини.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 11 086 047 людей, зокрема 270 320 за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-