Телеканал «UKRLIVE» перевірять через провокації Медведчука та заяви про «відсутність епідемії»

Телеканал «UKRLIVE» перевірять через провокації Медведчука та заяви про «відсутність епідемії»

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 4 листопада призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу «UKRLIVE» (ТОВ «Телепростір», м. Київ).

Про це повідомляє пресслужба регулятора, передає Укрінформ.

«Перевірку призначено через висловлювання в ефірі Олександра Охріменка щодо пандемії COVID-19, які можуть загрожувати або спричинити серйозні ризики для життя і здоров’я населення України та системи охорони здоров’я. Також регулятор аналізуватиме поширену в ефірі каналу заяву Віктора Медведчука, що містила твердження дезінформації», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, під час моніторингу 29 жовтня зафіксовано трансляцію в ефірі телеканалу «UKRLIVE» передачі «Український формат». Один із її фрагментів був присвячений темі пандемії і поширенню СOVID-19. Учасниками були економічний експерт, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко і доцент, кандидат медичних наук Валентина Маркевич.

Читайте також: Нацрада відстежуватиме фейки про COVID-19

У прямому ефірі Охріменко висловився про те, що в Україні немає епідемії COVID-19, а захворювання населення не тільки в Україні, а й в інших країнах світу спричинені сезонним грипом і мають характер історичної норми. «Відмініть надбавки за коронавірус, відмініть боротьбу з коронавірусом – коронавірус зникне», - заявив він.

При цьому, на думку Охріменка, характер масових захворювань в Україні не становить загрози здоров’ю і життю людей, а тому не потребує заходів із вакцинації, яку промовець назвав "можливістю для корупційних дій".

У Нацраді зауважили, що ця передача транслювалася також у повторі, що давало змогу телерадіоорганізації здійснити редакційний контроль і не допустити поширення інформації, яка може зашкодити здоров’ю людей та спотворити їх свідомий вибір щодо необхідності вакцинації. Однак ТОВ «Телерадіопростір» було допущено повторну трансляцію передачі з недостовірною, необ’єктивною інформацією щодо коронавірусу та вакцинації.

Читайте також: Ткаченко зібрав добірку фейків про COVID-вакцинацію

Крім того, 2 листопада в ефірі мовника зафіксовано репортаж із включенням виступу Віктора Медведчука, в якому пролунала заява щодо механізмів «зовнішнього управління» в Україні і в цілому в питаннях системи державного устрою нашої країни.

Національна рада призначила ТОВ «Телепростір» позапланову безвиїзну перевірку, щоб перевірити дотримання компанією вимог пунктів а) і в) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Вони зобов’язують телерадіоорганізації дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії і поширювати об’єктивну інформацію.

Перевірка відбудеться у період з 19 листопада по 3 грудня. Компанія має надати Національній раді необхідні документи і матеріали до 24 листопада.

Читайте також: Мураєв з «геноцидом ЄС» наразив телеканал «НАШ» на нові санкції

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня 2021 року Служба безпеки завершила слідство у справі про державну зраду народних депутатів від “Опозиційної платформи - за життя” Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Генпрокурор 11 травня підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у держзраді (передачі агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Читайте також: Нацрада просить суд позбавити ліцензії телеканал «НАШ»

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня та зобов'язав його носити засіб контролю - електронний браслет. Пізніше суд продовжував домашній арешт Медведчука.

На початку жовтня Медведчуку оголосили ще одну підозру у державній зраді. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із “Л/ДНР” і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-