В Офісі омбудсмена розповіли, як почувається Семенченко у СІЗО

В Офісі омбудсмена розповіли, як почувається Семенченко у СІЗО

Укрінформ
Екснародний депутат Семен Семенченко повідомив працівнику Офісу Омбудсмена під час здійснення представником Уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової візиту до ДУ «Київський слідчий ізолятор», що він почувається задовільно, але потребує лікування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Омбудсмена у Телеграмі.

“За дорученням Денісової сьогодні працівник Офісу Омбудсмена здійснив моніторинговий візит до ДУ «Київський слідчий ізолятор» з метою перевірки додержання прав громадянина України Семена Семенченка. Під час спілкування Семенченко повідомив, що припинив голодування 1 жовтня 2021 року та почувається задовільно”, - зазначили в Офісі Омбудсмена.

Читайте також: Денісова розповіла про зустріч із Саакашвілі у в’язниці

Також за результатами проведеного моніторингового візиту були зафіксовані належні умови утримання Семенченка, зокрема - його камера обладнана всім необхідним, його приватність - забезпечена.

Водночас, як Семенченко поінформував представника українського омбудсмана, він потребує лікування в умовах медичного закладу МОЗ.

“Однак після перенесеного захворювання на COVID-19, медиками було рекомендовано відкласти лікування до покращення загального стану здоров’я. Це питання Уповноважений ВР з прав людини триматиме на особистому контролі”, - уточнюється у повідомленні.

Як повідомлялося, на початку 2021 року СБУ викрила і припинила діяльність не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої «приватної військової компанії». Її діяльність була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, у т.ч. проти основ національної безпеки.

Читайте також: Денісова розповіла про звільнених українців з таборів для біженців у Сирії

За даними слідства, організаторами «компанії» були колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу як «позаштатний агент НАБУ».

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснювали слідчі СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Офісу генпрокурора.

29 вересня слідчі СБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо дев’яти осіб, серед яких - колишній народний депутат Семен Семенченко.

На початку жовтня Київський апеляційний суд залишив Семенченка під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-