СБУ завершила розслідування у «справі Семенченка»

СБУ завершила розслідування у «справі Семенченка»

Укрінформ
Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо дев’яти осіб, серед яких колишній народний депутат Семен Семенченко.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ

Зазначається, що провадження велося одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2, ч. 3 ст. 260 (створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності); ч. 2 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ч. 2 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Усі фігуранти кримінального провадження мають різні ступені причетності до вказаних правопорушень і наразі ознайомлюються із матеріалами розслідування.

Читайте також: Семенченка залишили під вартою ще на два місяці

Як повідомлялось, на початку 2021 року СБУ викрила і припинила діяльність не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої «приватної військової компанії». Її діяльність була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, у т.ч. проти основ національної безпеки.

За даними слідства, організаторами «компанії» були колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу як «позаштатний агент НАБУ».

Читайте також: Семенченку оголосили підозру в зберіганні зброї - адвокат

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснювали слідчі СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-