Семенченку оголосили підозру в зберіганні зброї - адвокат

Семенченку оголосили підозру в зберіганні зброї - адвокат

Укрінформ
Колишньому народному депутату Семену Семенченку оголосили про підозру в придбанні, зберіганні вогнепальної зброї.

Про це в коментарі Українській Правді повідомив його адвокат Владислав Добош, передає Укрінформ.

Відтак до справи щодо створення незаконного збройного формування та організації вчинення терористичного акту додалась ще одна – придбання та зберігання зброї (ч.3 ст.27 та ч.2 ст. 28 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України).

Адвокат Семенченка зауважив, що підозра була очікувана, проте подив викликає час її вручення. Адже існування незаконного збройного формування як має передбачати наявність зброї у його членів. 

Читайте також: Суд залишив Семенченка під вартою ще майже на місяць

Добош наголосив, що підозра ґрунтується на свідченнях, що зброя, яку знайшло слідство, належить саме Семенченку. 

У тексті підозри йдеться, що у квітні 2020 року Семенченко начебто віддав вказівку колишньому учанику АТО Вадиму Боровику перевезти зброю до тренувальної бази так званого незаконного військового формування у селі Сувид. Для цього Семенченко начебто дав Боровику кошти. У підозрі вказується, що Боровик усвідомлював незаконність цих дій, але перевозив зброю оскільки перебував у підпорядкування Семенченка. Весь хід операції начебто "був під особистим контролем" останнього.

Читайте також: Слідство у справі, де фігурує Семенченко, продовжили на пів року – адвокат

Як повідомлялося, Служба безпеки України 24 березня заявила, що викрила і припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними спецслужби, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Організаторами діяльності "ПВК" СБУ називає ексдепутата від партії “Самопоміч” Семена Семенченка та відомого як "позаштатний агент НАБУ" Євгена Шевченка.

Читайте також: Семенченка перевели з лікарні у слідчий ізолятор СБУ

Окрім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин та товарів подвійного призначення з Росії, які згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

У межах розслідування було проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-