Венедіктова: У справі Гандзюк оголосили 18 підозр, більшість обвинувачених - за ґратами

Венедіктова: У справі Гандзюк оголосили 18 підозр, більшість обвинувачених - за ґратами

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у річницю смерті активістки Катерини Гандзюк поінформувала, що правоохоронці у справі за фактом її убивства оголосили 18 підозр і направили до суду 9 обвинувальних актів.

Як передає Укрінформ, про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"4 листопада 2018 року померла від тяжких травм після облиття сірчаною кислотою Катерина Гандзюк. Обвинувачені в організації та замовленні нападу на неї наразі на лаві підсудних. Колишній голова та помічник депутата Херсонської обласної ради за клопотанням прокурора перебувають під вартою", – зазначила вона.

За словам генпрокурора, наразі до позбавлення волі засуджено п’ятьох безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк. А вироком Приморського районного суду також засуджено особу, яка вчинила приховування цього злочину.

Читайте також: Суд лишив під вартою Левіна і Мангера, обвинувачених у справі Гандзюк

"Загалом в ході розслідування нападу на Катерину Гандзюк та пов’язаних із ним злочинів повідомлено про підозру 18 особам. До суду скеровано 9 кримінальних проваджень, більшість із яких уже розглянуто судами з винесенням обвинувальних вироків", – поінформувала Венедіктова.

Зокрема, уточнила вона, до суду скеровано кримінальне провадження щодо 5 осіб, які із застосуванням насильства у травні 2018 року вчинили масові заворушення поблизу Олешківської РДА Херсонської області з метою перешкоджання її роботі.

Також викрито організовано групу осіб, які у березні 2016 року на території Херсонської області незаконно заволоділи майном підприємства з іноземними інвестиціями. Двох учасників цієї групи засуджено, кримінальне провадження щодо одного – на розгляді суду, та один учасник групи перебуває у міжнародному розшуку.

Читайте також: Рада схвалила звіт ТСК щодо розслідування нападу на Гандзюк

Як повідомляв Укрінформ, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-