Суд лишив під вартою Левіна і Мангера, обвинувачених у справі Гандзюк

Суд лишив під вартою Левіна і Мангера, обвинувачених у справі Гандзюк

Укрінформ
Київський апеляційний суд не задовольнив апеляційні скарги адвокатів підозрюваних у вбивстві активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера і Олексія Левіна, та залишив останніх під вартою до 28 серпня 2021 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу КАС.

"26 липня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 30 червня 2021 року, якою обвинуваченим М. та Л. продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 28 серпня 2021 року, без визначення розміру застави", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 30 червня 2021 року залишено без змін, а апеляційні скарги сторони захисту – без задоволення.

Читайте також: Фаєри й поліція: під МВС - акція пам'яті Катерини Гандзюк

Як повідомлялося, громадську активістку, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

За підозрою у причетності до вбивства Гандзюк було затримано п'ятьох осіб, а 12 листопада 2018 року стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Читайте також: Злочини проти журналістів: Венедіктова розповіла представникам ОБСЄ про розслідування

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі майже 2,5 млн гривень, яка була внесена. Однак у червні суд змінив запобіжний захід, заарештувавши Мангера без права на заставу.

У січні 2020 року на території Болгарії затримали за організацію нападу на Гандзюк й Олексія Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської облради. 16 березня Левіна екстрадували з Болгарії в Україну.

Читайте також: Справа про вбивство Гандзюк: Венедіктова анонсувала стадію допитів

28 липня 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Мангера і Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

1 липня 2021 року Дніпровський райсуд Києва залишив обвинувачуваних у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера та Олексія Левіна під вартою ще на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-