«Антиваксери» в Україні і Молдові транслюють російські наративи - посольство США

«Антиваксери» в Україні і Молдові транслюють російські наративи - посольство США

Укрінформ
Учасники акції проти вакцинації від COVІD-19, які вийшли на протести у Києві з такими ж плакатами, як у Кишиневі, не обстоюють інтересів України та українського народу, а їхні меседжі збігаються з російськими наративами.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку під час спілкування з журналістами в четвер, 4 листопада, висловив речник посольства США в Україні Деніел Ленгенкемп.

Коментуючи вчорашню акцію «антивакцинаторів» у центрі Києва, він звернув увагу на те, що ідентичний протест з ідентичними гаслами і плакатами відбувався також у Кишиневі. Окрім того, зазначив речник посольства США, ця група противників вакцинації поширює антивакцинальні меседжі і в соціальних мережах в Україні, Молдові та країнах Балтії.

«За серйозними свідченнями, меседжі, які розповсюджує ця група, дуже збігаються з російськими наративами, включно із заявами про те, що українці і росіяни - це «один народ». Протестувальники казали, що отримували грошову підтримку з приватних джерел у Росії. Ми твердо віримо у свободу слова і свободу зібрань, але водночас стосовно цієї групи ми переконані, що вони не керуються інтересами України і українського народу. Ми сподіваємось, що українці добре розберуться, що являє собою ця група», - сказав Ленгенкемп.

Він додав, пославшись на наукові дослідження, що вакцинація - це найкращий спосіб захистити себе і свою родину від коронавірусу і якнайшвидше подолати пандемію в Україні, і запевнив, що США продовжать допомагати Україні у цій складній ситуації.

Читайте також: Арахамія порадив «антиваксерам», які вийшли на мітинг, відвідати COVID-лікарні

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада під Верховною Радою пройшов мітинг «антивакцинаторів». Протестувальники вимагали скасувати карантин та відмовитись від обов’язкових щеплень, захистити людство від «чіпізації» і «врятувати їхніх дітей».

Українські журналісти звертали увагу на те, що в Україні та Молдові антивакцинатори прийшли на мітинги з однаковими плакатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-