Біля Ради мітингують «антивакцинатори», перекрили декілька вулиць

Біля Ради мітингують «антивакцинатори», перекрили декілька вулиць

Фото
Укрінформ
Під будівлею Верховної Ради проходить акція противників вакцинації від COVID-19. 

Як передає кореспондент Укрінформу, на акцію зібралось більше тисячі мітингарів.

За їх словами, люди приїхали відстоювати свої права з різних регіонів України.

Учасники акції перекрили в урядовому кварталі вулицю Грушевського та Шовковичну. Їх основні вимоги - скасування карантинних правил, заборона примусової медицини та забезпечення прав людей.

Біля Ради мітингують «антивакцинатори» / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Вони скандують: "Ні - медичному терору" і тримають в руках прапори з надписами "Права людини" та плакати "Скажи "Ні" обов'язковій вакцинації", "Руки геть від наших дітей", "МОЗ. Фармація".

Читайте також: Ткаченко зібрав добірку фейків про COVID-вакцинацію

За ситуацією в урядовому кварталі стежить поліція. На вулиці Садовій та на площі Конституції перед ВР зосереджена велика кількість представників Нацгвардії.

За винятком невеликих перепалок з поліцією, ситуація наразі спокійна.

Серед ініціаторів акції - екснародний депутат Надія Савченко, яку кілька тижнів тому затримали в аеропорту з фальшивим ковід-сертифікатом.

Раніше повідомлялося, що на акцію до Києва планують приїхати представники з Дніпропетровщини і Одещини, свій “майдан” планують провести також і у Львові.

Антивакцинатори створили телеграм-канали, у яких вони шукають перевізників та водіїв легкових машин, які б погодилися допомогти їм дістатися до Києва.

Читайте також: Росія розгорнула в Україні інформаційну спецоперацію проти COVID-вакцинації - РНБО

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу, 2 листопада, виявили 23 393 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь період вакцинальної кампанії проведено понад 18 мільйонів щеплень.

За весь час пандемії в Україні: захворіло – 2 979 086 осіб;

одужало – 2 466 674, летальних випадків – 69 447.

З 21 вересня в Україні посилені карантинні обмеження. Зокрема, міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із жовтим, помаранчевим чи червоним рівнем епіднебезпеки дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного ковід-сертифікату або негативного ПЛР-тесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-