Резніков назвав можливу альтернативу обов’язковому військовому призову

Резніков назвав можливу альтернативу обов’язковому військовому призову

Укрінформ
Новопризначений міністр оборони Олексій Резніков проводить консультації з експертами щодо доречності скасування обов’язкового військового призову.

Про це він розповів на брифінгу у парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

"Я в своїх попередніх консультаціях обговорюю доречність скасування призову. Я не хочу зараз давати своє бачення, у мене є відчуття, але я хочу його перевірити, проговоривши з експертами… Ми маємо зробити службу в армії привабливою, і тоді у нас не стоятиме питання про призов хлопців-студентів", – сказав Резніков.

Читайте також: Рада призначила Резнікова міністром оборони

Водночас урядовець висловив сподівання, що створення військ територіальної оборони в межах реалізації закону "Про основи національного спротиву", буде "зручним замінником" призову. "Можливо, це буде тим дуже зручним замінником, коли люди проходитимуть підготовку і будуть у реєстрі територіальної оборони. У нас буде такий мобілізаційний резерв", – пояснив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 липня ухвалила закони "Про основи національного спротиву" (№5557) та “Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних сил України" щодо збільшення чисельності ЗСУ у зв'язку із ухваленням закону "Про основи національного спротиву" (№5558) щодо збільшення чисельності ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців. Таким чином, чисельність ЗСУ буде збільшена до 261 тисячі осіб.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-