В Україні треба вдосконалити систему освіти для ветеранів та військових – Мінветеранів

В Україні треба вдосконалити систему освіти для ветеранів та військових – Мінветеранів

Укрінформ
В Україні потрібно вдосконалити систему освіти для ветеранів та долучити до цієї системи військових, які звільняються зі служби.

Про це у Житомирі під час круглого столу на тему ветеранської освіти розповів заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний, передає кореспондент Укрінформу.

«Заклади освіти є певними хабами, в яких генеруються знання, наука і нові соціальні зв’язки, які здобувають ветерани, військовослужбовці, що звільнилися або в процесі звільнення. Саме тому ми зараз використовуємо міжнародні напрацювання, дивимося на ті напрацювання, які існують в Україні, для того, щоб удосконалити цю інфраструктуру», - зазначив Безкаравайний.

За його словами, міністерство має можливість максимально якісно запровадити таку політику і масштабувати її на всю територію України. Для цього спочатку потрібно створити модель з основними партнерами та розробити пілотні проєкти.

Читайте також: До Нідерландів на реабілітацію прилетіли українські військові

«Дуже важливо подумати, яким чином ми зможемо працювати не лише з ветеранами, які звільнилися, а як зайти у сферу відповідальності військових формувань, тому що людям, які звільняються з військової служби, важливо розуміти, куди вони йдуть після того, як закінчиться контракт або вони завершать службу з медичних причин», - додав заступник міністра.

Безкаравайний наголошує, що військовослужбовцям, ветеранам, учасникам бойових дій потрібно мати на етапі завершення служби дорожню карту і план на життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-