У «Дії» спростять отримання допомоги для вагітних та породіль

У «Дії» спростять отримання допомоги для вагітних та породіль

Укрінформ
Кабінет Міністрів спростив порядок отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінками, котрі не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики у Телеграмі.

«Сьогодні уряд прийняв рішення щодо спрощення порядку отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінками, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми підвищать доступність послуг для непрацюючих жінок, студенток, жінок, які зареєстровані в центрі зайнятості, жінок, звільнених у зв’язку з ліквідацією підприємства тощо.

     Читайте також: Переселенці зможуть подавати заявку про допомогу на житло через «Дію»

За інформацією Мінсоцполітики, спрощеною процедурою отримання допомоги щомісячно скористається близько 14 тис. жінок.

Як повідомляється, завдяки ухваленому рішенню тепер для призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами замість довідки в паперовій формі використовуватиметься інформація про сформований у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я медичний висновок про тимчасову непрацездатність категорії «Вагітність та пологи».

     Читайте також: Мінцифри тестує у «Дії» COVID-сертифікати на підставі аналізу ПЛР: як долучитись

За відсутності технічної можливості скористатися порталом "Дія" залишається можливість призначення допомоги на підставі відповідної довідки в паперовій формі.

У Мінсоцполітики звертають увагу, що остаточний перехід на призначення допомоги без подання довідки у паперовій формі відбудеться після запровадження електронної взаємодії порталу "Дія" з Реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-