Мінцифри тестує у «Дії» COVID-сертифікати на підставі аналізу ПЛР: як долучитись

Мінцифри тестує у «Дії» COVID-сертифікати на підставі аналізу ПЛР: як долучитись

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації з 1 листопада спільно з Міністерством охорони здоров’я та Національною службою здоров’я запускає бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів у застосунку Дія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінцифри.

У Міністерстві інформують українців, що за посиланням вони можуть зареєструватися на тестування з метою отримання сертифіката. Сертифікат діятиме 72 години з моменту здачі аналізу.

“Наразі протестувати можна ПЛР-тести з трьох лабораторій — ДІЛА, Ескулаб, Смартлаб та Дніпролаб. Мінцифра спільно з МОЗ та НСЗУ активно працює над підключенням інших лабораторій до Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ). Згодом вони відображатимуться в застосунку. Інші лабораторії поступово долучатимуться до бета-тестування”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розробнику фейкової «Дії» запропонували постажуватися у Мінцифри

Згенерувати сертифікат можна так само, як і COVID-сертифікат про вакцинацію. Після оновлення застосунку в PlayMarket, AppStore або AppGallery в Дії треба натиснути "Послуги", вибрати пункт "COVID-сертифікати" та натиснути "Згенерувати сертифікат".

Далі треба надати згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до Дії — і все. Дані підтягнуться автоматично. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку. Процес займає кілька хвилин. Усе дуже швидко та зручно.

Читайте також: Як згенерувати «жовтий» COVID-сертифікат у «Дії» - роз’яснення Мінцифри

Наразі в застосунку Дія також доступні: міжнародний, “жовтий” та “зелений” внутрішні COVID-сертифікати про вакцинацію. “Жовтий” сертифікат можна отримати після однієї дози вакцини. Він діє 120 днів. А міжнародний та “зелений” діють 365 днів.

Українські COVID-сертифікати у Дії офіційно визнані у ЄС, тому українці можуть вільно з ними подорожувати. Уже понад 900 тисяч українців отримали свої міжнародні COVID-сертифікати про вакцинацію. І тисячі скористалися ними у країнах ЄС. А завдяки запровадженню COVID-сертифіката на підставі ПЛР-тесту ще більше українців зможуть подорожувати.

У Мінцифри рекомендують перевіряти офіційний перелік країн, в які можна потрапити за допомогою COVID-сертифікатів, та актуальний режим в’їзду й транзиту в різні країни світу на інтерактивній онлайн-мапі Міністерства закордонних справ.

Читайте також: Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, уряд спростив отримання COVID-сертифікатів у Дії. Тепер для цього не потрібен електронний підпис, зокрема, і “Дія.Підпис”, для якого було треба було підтвердження особи за допомогою Photo ID. Тепер достатньо буде згоди користувача.

В Україні чотири мільйони осіб успішно згенерували COVID-сертифікати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-