Експерт UNICEF: 40% вакцинованих українців до кінця року не дадуть колективного імунітету

Експерт UNICEF: 40% вакцинованих українців до кінця року не дадуть колективного імунітету

Укрінформ
В Україні зараз вкрай важливо підвищити рівень COVID-вакцинації людей з груп ризику, оскільки щеплення навіть 40% населення до кінця року не забезпечить колективний імунітет.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" сказав керівник програми з питань здоров'я, харчування та ВІЛ/СНІД Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні Андрій Славуцький, передає Укрінформ.  

Він зазначив, що зараз учені працюють над тим, як захистити людей, які входять до груп ризику. Особливо важливо підвищити рівень вакцинації людей похилого віку.

"Навіть якщо ми досягнемо обнадійливих 40% (вакцинованого населення – ред.) до кінця року, все-таки це не той колективний імунітет, який може нас захистити. Ми далекі від цього. Що може нас дійсно врятувати в цій ситуації - це підвищити рівень охоплень саме у групах ризику серед людей похилого віку", - уточнив Славуцький.

Читайте також: Експеримент МОЗ: у вакцинованому Моршині немає госпіталізованих з COVID-19

Якщо буде вакциновано хоча би 70-80% із них, це значно знизить кількість людей у важкому стані у реанімаціях, як і кількість смертельних випадків.

"Тобто всередині цього зусилля з вакцинації треба робити ще більші зусилля з вакцинації людей із груп ризику", - акцентував експерт UNICEF.

Читайте також: Щоденна кількість COVID-вакцинованих має сягнути 350 тисяч - ОП

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 2 листопада підтверджено 2 955 693 випадки COVID-19, з них за добу – 19 455.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 453 652 людини, з них отримали дві дози – 7 515 248 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-