COVID-сертифікат можна отримати й з порушенням інтервалу між щепленнями - МОЗ

COVID-сертифікат можна отримати й з порушенням інтервалу між щепленнями - МОЗ

Укрінформ
COVID-сертифікат можна отримати навіть у разі порушення інтервалу між щепленнями.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров'я повідомляє у Фейсбуці.

"Друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується до повного курсу вакцинації без необхідності повторення його спочатку. Люди, які щепилися другою дозою з порушенням інтервалу, також можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію та COVID-сертифікат", - ідеться в повідомленні.

Міністерство охорони здоров'я рекомендує використовувати мінімальні інтервали між введенням вакцини, встановлені інструкціями до них: CoronaVac/Sinovac - 14-28 днів, Comirnaty/Pfizer - 21-28 днів, Moderna - 28 днів, AstraZeneca - 4-12 тижнів.

Читайте також: Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

Кінцевий найпізніший термін введення другої дози вакцин проти COVID-19, які використовують в Україні, на сьогодні не визначений. Дослідження ефективності вакцин за умови збільшення чи зменшення інтервалів між дозами тривають.

"Утім, 2 дози вакцини, навіть введені з порушенням рекомендованого інтервалу, дають кращий захист, ніж одна. Тож, якщо вакцинуватися другою дозою в зазначену дату не вдалося, то слід зробити це за першої нагоди", - відзначають у МОЗ.

Щепитися другою дозою вакцини проти COVID-19 можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації по всій Україні, незалежно від того, де була отримана перша доза. Єдина умова - наявність у пункті чи центрі потрібної вакцини.

Читайте також: У «червоних» зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

Список та контакти центрів та пунктів вакцинації можна знайти на порталі "Вакцинація від COVID-19" або за телефоном 0 800 60 20 19.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби в Україні зафіксовані 19 455 нових підтверджених випадків COVID-19. Одну дозу вакцини отримали 207 877 людей, повністю імунізовані - 65 430 людей.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-