Рада дозволила здавати в оренду майно ліквідованих сільських шкіл

Рада дозволила здавати в оренду майно ліквідованих сільських шкіл

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок, 2 листопада, ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості" (№5230).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 304 народні депутати.

Так, згідно з текстом документу, майно та земельні ділянки, ліквідованих державних, комунальних закладів загальної середньої освіти або тих, діяльність яких зупинена, відповідно до рішення засновника може бути використане для забезпечення здобуття освіти, надання послуг у сферах соціального захисту, культури, спорту та охорони здоров’я, зокрема, на засадах державно-приватного партнерства.

Окрім цього, передбачається, що в разі неможливості використання майна ліквідованих комунальних закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості на цілі, зазначені вище, відповідна місцева рада після громадського обговорення може ухвалити рішення щодо використання такого майна, окрім майна санаторних шкіл та спеціальних закладів загальної середньої освіти, для інших потреб суспільного життя в тому числі шляхом передачі в оренду.

Зазначається, що рішення про передачу в оренду такого майна може бути ухвалено не раніше одного року з дати внесення запису про припинення діяльності закладу загальної середньої освіти до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

Читайте також: Ірина Борзова: «Закривати школи і заклади культури не можна, децентралізація – це не ліквідація»

Законом також визначається, що кошти, отримані від використання такого майна використовуються виключно на освітні потреби.

Водночас документом встановлюється, що це майно не може бути предметом застави, стягнення, джерелом погашення боргу, щодо нього не можуть вчинятися будь-які дії, наслідком яких може бути припинення державної (комунальної) власності.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 19 травня ухвалила законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості" (№5230) в першому читанні.

Фото: dumskaya.net                                                                                                     

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-