Лікар - про штам Delta: Пацієнтам стає краще, а потім вони знову потрапляють у реанімацію

Лікар - про штам Delta: Пацієнтам стає краще, а потім вони знову потрапляють у реанімацію

Укрінформ
Лікар Чернівецької міської лікарні №1, яка приймає хворих із COVID-19, розповів про агресивність циркулюючого штаму "Дельта". Зокрема, деякі пацієнти, стан яких покращується, потім можуть знову потрапити до реанімації.

Про це під час брифінгу повідомив лікар-анестезіолог, завідувач ковідного відділення міської лікарні №1 Роман Курулюк, передає кореспондент Укрінформу.

"Ситуація із пацієнтами наразі набагато важча, ніж це було при попередній хвилі хвороби. Ми думали, що «британський» штам підступний, але "Дельта" виявилася набагато підступнішою, ніж ми очікували. Особливістю також є те, що деякі пацієнти, навіть ідучи на покращення у нас, потім знову потрапляють у важкому стані. Наприклад, у нас зараз є пацієнт, який вже вчора мав іти на виписку. Але потім у нього різко погіршився стан і його взагалі забрали в реанімацію. Ось це така підступність штаму "Дельта", яка має хвилеподібний характер", - сказав Курулюк.

Читайте також: З кожним новим COVID-штамом зростає частка госпіталізованих дітей - керівник лікарні на Буковині

За його словами, під час цієї хвилі коронавірусу значно зросло споживання кисню пацієнтами. У пікові навантаження навіть падає тиск у мережі кисневої станції, яку встановили цього літа у лікарні. Хоча запевняє, що наразі кисню пацієнтам вистачає.

"Хворі потрапляють уже у вкрай важкому стані. У нашу лікарню везуть найважчих хворих у місті. Відсотків 80 пацієнтів, які поступають, мають сатурацію нижчу 70. Тобто, які вже до цього перебували вдома тиждень-півтора, хтось і два тижні", - зазначає медик.

Також він повідомив, що госпіталізують у лікарню, в основному, пацієнтів старшого віку. І практично ніхто із них не має щеплення.

Наразі в усій лікарні близько 2-3% пацієнтів мають хоча б одну дозу вакцини. А в реанімації міської лікарні №1, яка заповнена на 100%, немає жодного вакцинованого пацієнта.

Читайте також: Ткаченко зібрав добірку фейків про COVID-вакцинацію

Як повідомляв Укрінформ, станом на 2 листопада у Чернівецькій області зафіксовано 107 478 випадків COVID-19, з яких 649 – за минулу добу. Хворобу подолали 88 509 людей, 2461 – померли.

За даними РНБО, у Чернівецькій області першу дозу вакцини отримали вже понад 193 тисячі людей, а двома дозами щепилися майже 140 тисяч буковинців.

За весь час пандемії в Україні захворіли 2 955 693 особи; летальних випадків – 68 727.

В Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 453 652 людини, з них отримали одну дозу – 10 453 650 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 515 248. Загалом проведено 17 968 898 щеплень.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-