З кожним новим COVID-штамом зростає частка госпіталізованих дітей - керівник лікарні на Буковині

З кожним новим COVID-штамом зростає частка госпіталізованих дітей - керівник лікарні на Буковині

Укрінформ
У Чернівецькій області із кожною новою хвилею коронавірусу та появою нового штаму цієї хвороби зростає частка дітей, які потребують госпіталізації.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів в.о. гендиректора Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, яка приймає пацієнтів із COVID-19 з усієї області, Олександр Тесліцький.

"Наразі наш заклад є єдиною в області базою для надання допомоги пацієнтам дитячого віку з COVID-19 та підозрою. І починаючи з кінця літа ми помічаємо зростання кількості госпіталізацій серед дітей... Наприклад, цієї весни ми вперше за час пандемії мали такий високий показник госпіталізації серед дітей. Але вже зараз ми й цю весняну цифру перевищили. І за кількістю госпіталізацій, і за кількістю звернень, і підтверджених випадків у дітей – максимальні цифри спостерігаємо саме зараз. Тобто, з кожним новим штамом коронавірусу зростає кількість дітей, які потребують госпіталізації", - сказав Тесліцький.

На запитання кореспондента Укрінформу які особливості штаму "Дельта" у порівнянні із так званим "британським" штамом та чим відрізняються симптоми хвороби у дітей, які хворіють цими двома різновидами COVID-19, медик відповів, що у попередні періоди при циркуляції інших штамів коронавірусу діти мали більш легкий перебіг, а зараз вони потребують лікування часто навіть у відділенні інтенсивної терапії.

"Це діти з лихоманкою, яка погано коригується, діти з пневмоніями, з дихальною недостатністю, яким ми налагоджуємо подачу кисневої терапії. Частка таких дітей, які потребували респіраторної підтримки, раніше була меншою. Зараз їх побільшало. Це діти, які потрапляють до нас із порушенням водно-електролітного обміну, які потребують інфузійної терапії. Маються на увазі крапельниці з введенням електролітних розчинів у судинне русло з метою корекції дефіциту гідробалансу в дитини", - зазначив медик.

Читайте также: Третина госпіталізованих із COVID-19 дітей на Буковині – малюки до року

Була також частка дітей, які мали порушення роботи з боку шлунково-кишкового тракту: діарею, блювання, що призводило до вираженого зневоднення і вимагало невідкладних дій.

За словами Тесліцького, таких проявів раніше було значно менше. І, відповідно, ці прояви зумовлюють важкість пацієнтів, тому їм потрібне стаціонарне лікування.

Як повідомляв Укрінформ, близько третини госпіталізованих до Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні пацієнтів із COVID-19 та підозрою - це малюки до одного року.

Станом на 26 жовтня у Чернівецькій області зафіксовано 103 276 випадків COVID-19, з яких 689 – за минулу добу. Хворобу подолали 87 134 людини, 2353 – померли.

За весь час пандемії в Україні захворіло 2 803 159 осіб, одужали 2 390 112 осіб, летальних випадків – 64 936, проведено ПЛР-тестувань – 14 082 277.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-