Шмигаль прогнозує стабілізацію ситуації з COVID-19 у найближчі тижні

Шмигаль прогнозує стабілізацію ситуації з COVID-19 у найближчі тижні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що цього і наступного тижня ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні стабілізується.

Про це Шмигаль сказав під час брифінгу у Запорізькій обласній клінічній лікарні, передає кореспондент Укрінформу.

"Стосовно вакцинації та боротьби з коронавірусом - минулий і цей тиждень ми бачимо всі антирекорди (щодо захворюваності – ред.). Ми переконані, що цей і наступний тиждень буде стабілізація ситуації, тому що запроваджено червоні зони у 15 областях, вони дають свій результат", - зазначив Шмигаль.

Він додав, що чинниками, які також позитивно вплинуть на стабілізацію та в подальшому покращення ситуації, є збільшення рівня вакцинації населення та дієві карантинні обмеження.

Також Шмигаль вкотре наголосив на важливості вакцинації населення.

Читайте також: Шмигаль - про «червону» зону: Обмежень не буде для повністю вакцинованих колективів

"Ключове завдання для кожної області, для кожного голови ОДА, для кожного головного лікаря - виконувати поставлені завдання з вакцинації, створювати відповідну інфраструктуру та можливості для вакцинації максимальній кількості людей", - сказав глава уряду.

Крім того, Шмигаль наголосив, що у червоних зонах бізнес працює без обмежень, якщо всі працівники вакциновані.

Читайте також: В Україні є дев'ять мільйонів доз вакцин проти коронавірусу - Шмигаль

Водночас Шмигаль зазначив, що під час діалогу з бізнесом уряд розглядає кілька напрямів підтримки, які не пов'язані із прямою виплатою коштів, зокрема доступність до кредитування.

Крім того, за словами Прем’єра, клієнтоорієнтований бізнес просить врегулювати зменшення орендної плати на період жорстких карантинних обмежень.

"Це відповідальність місцевої влади... Ми можемо це рекомендувати. Це одне з головних прохань бізнесу: полегшити вантаж за оренду комунального та державного майна", - додав він.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 1 листопада, виявили 19 455 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло – 2 955 693 особи; одужало – 2 454 737 осіб; летальних випадків – 68 727.

Шмигаль 2 листопада перебуває у Запорізькій області з робочою поїздкою.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-