Суд розгляне скаргу на обов'язкову вакцинацію – призначив дату засідання

Суд розгляне скаргу на обов'язкову вакцинацію – призначив дату засідання

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом про оскарження наказу Міністерства охорони здоров’я щодо переліку професій, для яких визначено як обов’язкове щеплення від COVID-19, та призначив підготовче засідання на 25 листопада.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

«ОАСК відкрив провадження у справі за позовом Дмитра Ламзи до МОЗ про визнання протиправним та нечинним наказу щодо затвердження переліку професій працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації. Суд здійснюватиме розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Підготовче судове засідання – 25 листопада», - ідеться в повідомленні.

У суді нагадують, що позивач просить Окружний адміністративний суд міста Києва визнати протиправним та нечинним наказ Міністерства охорони здоров’я України, датований 4 жовтня 2021 року «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням».

Читайте також: У США вже 19 штатів судяться з Білим домом через обовязкову вакцинацію

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 4 жовтня 2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 7 жовтня 2021 за №1306/36928, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-